Архитектурната дирекция към Община Варна е издала разрешение за строеж на

...
Архитектурната дирекция към Община Варна е издала разрешение за строеж на
Коментари Харесай

Жената на Марешки превръща паметник на културата в хотел

Архитектурната дирекция към Община Варна е издала позволение за градеж на компанията „ Варнафарма ” ЕОД, представлявана от Светлана Марешка. Тя е брачна половинка на водача на партия „ Воля ” Веселин Марешки . От решението излиза наяве, че част от Пощенската палата в центъра морската ни столица, която е монумент на културата , ще бъде преустроена в хотел и в обслужващ апартамент. 
Фирмата на Марешки купи постройките на БТК във Варна през 2010 г . Една от тях в действителност е тази, в която и сега се обитава Централната поща. При сключването на предварителния контракт през лятото на 2010 година Марешки заяви, че цената, която ще заплати за трите здания на телекомуникационната компания във Варна е към 20 млн. лева . През същата година той съобщи, че ще резервира офис постройката на пощата, само че в част от нея ще открие медицински център. Подобен план до този миг, обаче, не е осъществен. През 2017 година Марешки направи първи опит да превърне Пощенската палата в хотел и жилище. В общинската дирекция беше импортиран капиталов план за реституция и консервация на фасади с акомодация за модерни потребности на съществуваща обществено-обслужваща постройка. Тогава, обаче, това не се случи. 
Главният проектант на Варна Виктор Бузев удостовери , че желанията на Марешки този път ще се осъществят:
" Предстои да бъде реставрирана фасадата на остарялата постройка, само че няма да има съществени реконструкции, нито надграждане. 
Хотелът ще бъде настанен на горните два етажа, а входът ще е откъм кръстовището на бул. " Владислав " и " Съборни ". Единствената смяна, която ще бъде осъществена, е слагането на една козирка на покрива. "
Сградата на варненската Централна поща се намира в историческия център на града в непосредствена непосредственост до катедралата “Успение Богородично ”. Тя е строена в продължение на 5 години по план на арх. Ангел Момов. Основният камък е положен на 18 април 1930 година, а откриването ѝ се е състояло на 18 април 1935 година.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР